Nijerya'da cuma gecesi silahlı bir çetenin bir yatılı okula baskın düzenleyerek kaçırdığı 400 çocuk hâlâ kurtarılamadı. Çocukları kaçıran çetenin bir ormanda saklandığı, güvenlik güçleriyle çıkan çatışma sonrası operasyonun sürdüğü açıklandı.

Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari'nin ofisinden yapılan açıklamada, ordunun çetenin ormanda saklandığı noktayı tespit ettiği belirtildi. Askerlere hava desteği verildiği, karşılıklı ateşin sürdüğü bilgisi de verildi. Buhari, kendi memleketi de olan eyalette yaşanan saldırıyı kınarken, parlamentoda güvenlikle ilgili yapması planlanan konuşmayı iptal etti.

ORMANA KAÇABİLEN 400 ÇOCUK KURTULDU

Olay, ülkenin kuzeybatısındaki Katsina eyaletinde bulunan Kankara bölgesinde cuma gecesi meydana gelmişti. Sadece erkek öğrencilerin gittiği yatılı okula otomatik silahlarla baskın düzenleyen çete, yaklaşık 400 çocuğu kaçırmıştı. 800 öğrencinin bulunduğu okulda, diğer öğrenciler güvenlik güçleriyle çıkan çatışma sırasında ormana kaçarak kurtulmuştu.

ÜÇ OĞLUNUN İKİSİ KAYIP

Çocukları aileleriyse iki gündür yetkililerden yardım bekliyor. Aileler okulda toplanırken, okulun öğrencisi olan üç oğlunun ikisinden haber alamayan Abubakar Lawal okul müdürünün kendileriyle konuşarak 'dua etmelerini' istediğini söyledi. Murja Muhammed ise yetkililere yardım çağrısında bulunup "Eğer hükümet bize yardım etmezse, çocuklarımız kendimiz kurtaramayız" dedi.

Nijeryalı yetkililer, kaçırılan çocukların tam sayısı veya kurtarma operasyonunun hangi aşamada olduğu konusunda henüz ayrıntılı bir açıklama yapmış değil.