New York Times gazetesi, Suriye hükümetinin bir başka kimyasal silah saldırısına hazırlanıyor gibi göründüğü yönündeki Beyaz Saray açıklamasının, ABD'nin Suriye'yi yeniden vurma ihtimaline hazırlanıyor olabileceğini gösterdiğini yazdı.

Sputnik'te yer alan habere göre, New York Times'ta yayınlanan bir yazıda, Beyaz Saray'ın Suriye hükümetinin bir kimyasal saldırı hazırlığında olduğu biçimindeki açıklamayı yayınlamaya gereksinim duymasının nedeninin belirsiz olduğu kaydedildi.

Yazıda, bu açıklamanın, Suriye'ye yönelik yeni bir askeri saldırı ihtimalinin hazırlığı için tasarlanmış gibi göründüğü belirtildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, kimyasal saldırı düzenlenmesi halinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve ordusunun ‘büyük bir bedel ödeyeceği' ifadeleri yer almıştı. 

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye hükümetinin 4 Nisan'da Han Şeyhun kasabasında kimyasal saldırı düzenlediği iddialarının ardından Suriye'deki bir hava üssüne füze saldırısı düzenlenmesini emretmişti. ABD donanması 7 Nisan'da Suriye'deki El Şayrat üssüne 49 Tomahawk füzesi fırlatmıştı.

ABD bu saldırı ile Suriye hükümetini ilk kez doğrudan hedef almıştı. ABD'nin füze saldırısının ardından Rusya, Suriye'nin hava savunma sistemini güçlendireceğini ve koalisyon güçleri ile hava güvenliğini sağlamak için kurulan iletişim kanallarını dondurma kararı almıştı.