İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin istifasından ardından açıklama yaptı.

Saad Hariri'in istifasının İran'ın, tüm Ortadoğu'yu tehlikeye attığının kanıtı olduğunu savunan Netanyahu, uluslararası topluma İran'ı durdurma çağrısında bulundu.

Netanyahu, “Hariri'nin istifası ve onun ifadeleri, uluslararası toplumun İran'a karşı harekete geçmesi için uyandırma alarmıdır” ifadesini kullandı.

İran'ın, Suriye'yi ikinci Lübnan'a çevirmeye çalıştığını savunan İsrail Başbakanı, “Bu saldırganlık İsrail'i tehlikeye atmakla kalmıyor aynı zamanda Orta Doğu'yu da tehlikeye atıyor. Uluslararası toplum bu saldırganlığa karşı birleşerek durmalı” diye konuştu.

NE OLDU?

Lübnan Başbakanı Saad el Hariri, yaptığı açıklamada, Lübnan'daki iklimin babasının suikasta uğradığı günleri andırdığını söyledi.

İstifa konuşmasında İran ve Hizbullah'ı eleştiren Hariri, Tahran yönetimini Arap devletlerinin ilişkilerine müdahale etmekle eleştirdi.

Saad El Hariri'nin babası Refik El Hariri, istifa ettiği 2004 yılına kadar Lübnan'da başbakanlık yapmış, 2005 yılında ise bir bombalı araç saldırısında hayatını kaybetmişti.

(Kaynak: Rudaw)