İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'de ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını değerlendirdi.

Trump'ın Kudüs'ü kararını savunan Netanyahu,  Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin de Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını gerektiğini söyledi.

‘BARIŞ, GERÇEK ÜZERİNDE TEMELLENİR’

İkili ilişkiler ve bölgesel konuları AB üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarıyla görüşmek için Brüksel'de temaslarda bulunan Netanyahu, "Bence Trump'ın yaptığı gerçekleri dürüstçe masaya koymaktı. Barış, gerçek üzerinde temellenir. Barış, gerçekliği tanımaktır ve bence Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğu gerçeği gayet açık" dedi.

'FİLİSTİNLİLERİN İSRAİL'İ VE BAŞKENTİ KUDÜS'Ü TANIMA ZAMANI GELDİ'

'Kudüs'ün İsrail'i başkenti olarak tanınmasının barışı teşvik edebileceğini' de savunan Netanyahu, “Filistinlilerin İsrail devletini ve başkenti Kudüs'ü tanıma zamanının geldiğini” söyledi.

'FİLSİTİNLİLERLE BARIŞ OLMASA BİLE AVRUPA KUDÜS'Ü TANIMALI'

“AB ülkelerinin çoğunun Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını beklediğini” ifade eden Netanyahu " Tüm Avrupa devletleri Kudüs'ü tanımalı. Hatta Filistinlilerle bir barış anlaşması olmasa bile" dedi.

'İSRAİL, RADİKAL İSLAM'IN AVRUPA'YA YAYILMASINI ÖNLEDİ'

“İsrail'in radikal İslam'ın Avrupa'ya yayılmasını önlediğini” öne süren Netanyahu, “İsrail istihbaratının Avrupa dahil onlarca saldırıyı da engellediğini' söyledi.

(Kaynak: Sputnik)