NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, kimyasal saldırı düzenlendiği iddia edilen yere uluslararası tıbbi yardım ve uluslararası gözlemcilerin tam erişimine izin vermesi için Suriye hükümetine çağrıda bulundu. Öncesinde Suriye hükümeti, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nü tam erişim garantisiyle bölgeye davet etmişti.

Suriye'de kimyasal silah kullanılmasını en kuvvetli şekilde kınadığını söyleyen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ''Sorumlulardan hesap sorulmalı'' dedi.

İddia edilen kimyasal silah saldırısına NATO devletlerinin ne karşılık vereceklerini aralarında müzakere etmekte olduklarını aktaran Stoltenberg, Suriye hükümetine de şu çağrıyı yaptı:

''Bölgeye uluslararası tıbbi yardım ve uluslararası gözlemcilerin tam ve engelsiz şekilde erişimine izin ver.''

Ancak Suriye Dışişleri Bakanlığı, 10 Nisan'da, BM'ye bağlı Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nü (KSYÖ/OPCW), Duma'da iddia edilen kimyasal saldırıyı soruşturması için ekip göndermeye davet ettiklerini duyurmuştu.

OPCW'ye Duma'ya girip iddiaları yerinde soruşturacak ekip göndermesi için resmi davette bulunduğunu vurgulayan Suriye Dışişleri, OPCW'nin uzman ekibinin Duma'ya gitmesi halinde Suriye hükümetinin gereken tüm yardımı sağlayacağının altını çizmişti. 

Kaynak: Sputnik