Lübnan'daki Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki ofisine düzenlenen ve 12 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili olarak konuştu. Nasrallah, saldırıyı gerçekleştirenleri, 'vahşi' ve 'zalim' olarak nitelendirirken, onların, "İslam'ın asıl düşmanı olduklarını" dile getirdi.

Nasrallah, "Saldırıyı gerçekleştirenler, Allah'ın Peygamberine, kitap yazıp aşağılayıcı filmler çekenlerden daha ağır hakaret ettiler" dedi.

Nasrallah, Paris'te gerçekleşen saldırıyla ilgili olarak, şöyle konuştu:

"Tarihi gözden geçirin, Allah'ın Peygamberi Hazreti Muhammed'i, tarih boyunca kimse bu kadar aşağılamamıştır. Saldırıyı gerçekleştirenler, Allah'ın peygamberine, kitap yazıp aşağılayıcı filmler çekenlerden daha ağır hakaret ettiler.

Bu devirde, bazı terörist gruplar, İslam bayrağı ve Peygamber'in adı altında kendi tiksindirici, dehşet verici ve insanlık dışı uygulamalarını gerçekleştiriyorlar. İslam dini ve Peygamberine, Peygamber düşmanlarından daha ağır hakaret ediyorlar.

Bu saldırganların, Allah'ın Rasülü Hazreti Muhammed'i temsil ettiğini söyleyebilir miyiz? Zalim ve vahşice suçlar işleyen, Irak'tan Yemen'e, Afganistan'a geniş coğrafyalara yayılan bu teröristler, şimdi de kendilerini bize gönderen batı ülkelerine döndüler. Bunun böyle olması şaşırtıcı değil.

Müslümanlar olarak hepimiz, Peygamber'in hayatını, ahlaki değerlerini tüm dünyaya anlatmakla mükellefiz. Bir diğer mükellefiyetimiz ise bu tekfircilere karşı İslam alemi ile dayanışma içinde olup, onları tecrit etmek, kuşatmak ve ortadan kaldırmak için gayret göstermektir.

Bu terörist gruplar, ülkelerimize, kanımıza, şimdimize, geleceğimize, onur ve inancımıza tehdit oluşturuyordu. Şimdi de İslam'ın kendisine, Kur'an ve Peygamber'e tehdit oluşturuyor. İslam'a ve Hz. Muhammed'in mesajına en büyük tehdidi bunlar oluşturuyor.
"