Her yıl onlarca kişinin namus cinayetine kurban gittiği Hindistan’da avukatların kurduğu ‘Aşk Komandoları’ adlı bir grup, genç çiftleri korumak için harekete geçti.

 

Ülkenin dört bir yanından 11 bin gönüllünün çalıştığı grup, ailelerinin evlenmelerine izin vermedikleri çiftleri koruma altına alıyor. 24 saat açık yardım hattı bulunan Aşk Komandoları, çiftleri kendi ayakları üzerinde duracak hale gelene kadar güvenli evlere yerleştiriyor, yiyecek veriyor, yasal danışmanlık sağlıyor. Hatta bazen birbirlerine kavuşamayan çiftlerin resmi nikah yapmasına aracı oluyorlar.

 

20 BİN ÇİFTE YARDIM ETTİLER

2010 yılında kurulan Aşk Komandoları bugüne kadar 20 bin çifte yardım etti. Aşk Komandoları’nın koruma altına aldığı çiftlerden biri de Devender ve Lalite. 22 yaşlarındaki çift iki haftadır güvenli bir evde kalıyor. Lisede Lalite’ye platonik aşk besleyen Devender, sonunda genç kızın ağabeyi aracılığıyla ona açılmış. Kısa süre içinde birbirlerine aşık olan çift bu yıl evlenmeye karar vermiş. Ancak Devender, Lalita‘dan düşük bir kastta olduğu için genç kızın ailesi itiraz etmiş. Ayrılmak istemeyen çift, Aşk Komandoları sayesinde mutlu sona ulaştı.