Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Dış İlişkiler Sözcüsü Kemal Akif, Rusya ve Türkiye’nin Suriye’ye ilişkin vardığı 10 maddelik mutabakata ilişkin Özerk Yönetim ile değerlendirmelerin sürdüğünü belirterek, “Mutabakata ilişkin tavrımızı daha sonra açıklayacağız” dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Dış İlişkiler Sözcüsü Kemal Akif, Rusya ve Türkiye’nin Suriye’ye ilişkin vardığı 10 maddelik mutabakata ilişkin açıklama yaptı.

Varılan mutabakat anlaşmasını yakından takip ettiklerini belirten Akif, “Türkiye ve Rusya liderlerinin toplantısına varılan mutabakat ile Kuzey ve Doğu Suriye’deki ateşkes süresinin sona ermesine ilişkin, Özerk Yönetim olarak değerlendirmelerimiz sürdürüyoruz. Mutabakata ilişkin tavrımızı daha sonra açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik başlatılan askeri operasyon ardından ABD ve Türkiye arasında 17 Ekim'de varılan 120 saatlik ateşkes anlaşmasının süresi bugün son buldu. Suriye gündemiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Soçi kentinde gerçekleştirdiği görüşme ardından da varılan 10 maddelik mutabakata göre operasyona verilen ara ise 150 saat daha uzatıldı. Verilen bu sürenin dolması ardından da Türkiye-Rusya ortak devriyesine başlanacağı belirtildi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı