Haziran 2014'ten bu yana IŞİD'in işgali altında olan Irak'ın Musul kentinin kurtarılması operasyonu bu sabah saat 06.00 sularında başlamıştı.

Musul’u kurtarma operasyonu kapsamında bugün sabah saatlerinde Hazır bölgesinden harekete geçen peşmerge güçleri ile IŞİD arasında çatışmalar devam ediyor.

Çatışmalarda peşmerge güçleri şu ana kadar 10 kayıp verdi, çok sayıda peşmerge de yaralandı. Tarıp Mame Ebe, operasyonda yaşamını yitiren ilk peşmerge oldu.

Rudaw'ın haberine göre; şu ana kadar 10 peşmergenin yaşamını yitirdiğini, 14 peşmergenin de yaralandığını duyurdu.

OKULDA PATLAMA

Ayrıca Keberli köyünü kontrol altına alan peşmerge güçleri köyün içinde arama tarama çalışmaları yaparken, içine girdikleri bir okulda bir bomba patladı. Patlamada yaklaşık 20 peşmerge yaralandı.

YNK’nin özel güçlerinden bir peşmerge komutanı Rojnews’a şu bilgileri verdi: “Keberli köyü kontrol altına alındıktan sonra bir grup peşmerge bir okulun içine girdi. Ama maalesef okula patlayıcı döşenmişti. Patlamada yaklaşık 20 peşmerge yaralandı, Allah’tan şehidimiz yok.”

Öte yandan IŞİD'lilerin kazdığı hendekler peşmerge güçleri tarafından dolduruyor.

8 KÖY KURTARILDI

Hazır Cephesi’nde Rûdaw’a konuşan Peşmerge Güçleri 70 Birlikleri Komutanı Şeyh Cafer Şeyh Mustafa, peşmerge tarafından 8 köyün kontrolünü öngören planın başarıyla tamamlandığını belirterek, “Kaybımız, elde ettiğimiz başarılara kıyasla çok az” dedi.

Mesud Barzani, 200 kilometrekarelik alanın IŞİD’den temizlendiğini belirtti.

Ayrıca Musul’un Hazır Cephesi’nde tek yönden gelen 6 bomba yüklü araç peşmerge ve koalisyon güçleri tarafından imha edildiği belirtildi.

IRAK ORDUSU'NA İNTİHAR SALDIRISI

Musul’u kurtarma operasyonu kapsamında yaşanan çatışmalar Hazır ve Giyara bölgelerinde şiddetlendi.

IŞİD, Giyara bölgesinde ilerleyen Irak Ordu güçlerine Bilawet köyünde bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenledi.

DİHA'nın bölgedeki kaynaklarına dayandırdığı habere göre, saldırıda yaklaşık 70 Irak askeri yaşamını yitirdi. 

MUSUL'A HAVA SALDIRISI

Musul'u kurtarma operasyonu kapsamında ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının akşam saatlerinde gerçekleştirdiği hava saldırılarında IŞİD'in sözde emirinin öldürüldüğü öne sürüldü.