Kanada'nın Peterborough kentinde Paris’te yaşanan IŞİD saldırısı ardından kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce yakılan mescit, yeniden ibadete açıldı.

Kanada’nın 81 bin nüfuslu Peterborough kentindeki Selam Mescidi'nin yeniden ibadete açılması dolayısıyla yapılan törene, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile Müslüman ve Yahudi kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mescide girerken halkı selamlayan Kanada Başbakanı Trudeau, "Bugün Peterborough ve Kanada için büyük gün" dedi.

Trudeau, açılışta yaptığı konuşmada da "Bu saldırıyı yapanların amacı neydi? Nefreti getirmek ve bizleri bölmek ama tam tersi oldu. Gördünüz; bugün burada sevgi var, birliktelik var, bizi Kanada yapan güzellikler var. Sonuna kadar sizinle olmaya, arkanızda durmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Trudeau, mescitte, kente birkaç gün önce gelen 5 Suriyeli mülteci aileyle de yakından ilgilendi.

Selam Mescidi’ne destek veren Peterborough Yahudi Toplumu Lideri Larry Gillman da "Saldırı olduğunda çok üzülmüştük. Biz yıllardır Müslümanlarla burada sevgi ve barış içinde yaşıyoruz. Camide tamir sürürken cuma namazlarını sinagogumuzda kıldılar. Aramızda para toplayıp onarıma katıldık" ifadesini kullandı.

Toronto’nun 220 kilometre kuzeyindeki Peterborough kentinde 1994 yılında inşaa edilen Selam Mescidi, 14 Kasım 2015 gecesi kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce kundaklanmıştı. Mescit yangın sonrası kullanılamaz hale gelirken, 80 bin Kanada doları zarar saptanmıştı. Olay sonrası başlayan yardım kampanyalarında, 110 bin Kanada doları toplanmıştı. (Kaynak: Bugün)