Ürdün’de Müslüman Kardeşler örgütü sözcüsü, “hayat pahalılığına karşı ve politik reformlar talebiyle”, önümüzdeki Cuma günü için yeni bir protesto çağrısında bulundu.

Örgüt sözcüsü, Cemal Ebu Bekir, Cuma namazı sonrası, yeni bir gösteri yapacaklarını açıkladı. Sözcü, “Politik reformlar gerçekleşene ve Ürdünlülerin yaşam kaliteleri iyileşene kadar mücadelemiz devam edecek”, diye de ekledi. Müslüman Kardeşler örgütünün politik kolu ve önde gelen muhalefet partisi olan IEC (İslamcı Eylem Cephesi), gösterilerin barışçı olmasını sağlamaya gayret göstermektedir.

Hükümetin bir dizi soysal önlemine rağmen, Tunus devlet başkanı Zeynel Abidin Bin Ali’nin devrilmesinden bu yana, Ürdün’de, hayat pahalılığını protesto etmek ve hükümetin devrilmesini talep etmek için iki gösteri ve bir oturma eylemi yapıldı.

Geçtiğimiz Cuma günü, 4000 kişi başkent Amman’da 5000’den fazla kişi de ülke genelinde gösterilerde bulundu. Ürdün Ekonomik ve Sosyal Konseyi’nin bir araştırmasına göre, Ürdün’de nüfusun yaklaşık %25’i yoksulluk sınırının altında yaşamını sürdürmektedir. (Le Monde)