Mısır mahkemesi Müslüman Kardeşler'in lideri Muhammed Bedii'yi ve teşkilatın üst düzey yöneticilerinden 13 kişiyi idama mahkum etti. 33 kişiye ise müebbet hapis cezası verildi.

Kamuoyunda 'Rabia Operasyonları Birimi' olarak bilinen davada Müslüman Kardeşler üst yöneticilerinin bulunduğu sanıklar, "14 Ağustos'ta Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda düzenlenen gösterilerin dağıtılması sırasında ülkede kaos çıkarma; polis karakolları, kamu malları, devlet kurumları ve özel kuruluşlar ile kiliselere saldırı planı hazırlama" suçlamalarıyla yargılanıyordu.

Mahkeme ayrıca Mısır’da darbe karşıtlarının önde gelen isimlerinden olan ve hapishanede bir yılı aşkın süredir açlık grevi yapan Mısırlı aktivist Muhammed Sultan'ı da ömür boyu hapse mahkum etti. Sultan, ülkede 'terör örgütü' ilan edilen ‘Müslüman Kardeşler’e destek vermek ve yalan haber yaymakla suçlanıyordu. Sultan dışında 32 kişi hakkında daha müebbet hapis kararı verildi.

Müslüman Kardeşler'in üst düzey yöneticileri ve Mısırlı aktivist Sultan'ın karara itiraz hakları bulunuyor. Bu durumda dava bir üst mahkemeye taşınacak. (Sputnik Türkiye)