Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Salih Müslim, "Minbic, demokratik toplum ve demokratik ulus temelindeki ortak yaşamın önemli merkezlerinden biri olacak" dedi.

"Minbic, demokratik toplum ve demokratik ulus temelindeki ortak yaşamın önemli merkezlerinden biri olacak" ifadelerini kullanan Müslim, “Minbic’te yürütülen mücadele, demokratik geleceğin inşası bakımından bizler için örnek teşkil etmektedir” diye konuştu.
 
PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Minbic operasyonuna ilişkin ANHA'ya değerlendirmede bulundu.
 
‘MINBİC’TE YÜRÜTÜLEN MÜCADELE DEMOKRATİK GELECEĞİN İNŞASI AÇISINDAN ÖRNEKTİR’

 
Müslim, "Suriye halklarının Minbic’de kanlarının birbirine karışması demokratik ulus inşası için çok önemli bir gelişmedir. Demokratik ulus anlayışı oluşumlar aracılığıyla gelişir. Kürt halkı olarak biz şehitlerimizin takipçileriyiz. Bugün tüm halkların kanı bu topraklarda birbirine karışmıştır.
 
“Kürtler, Araplar, Türkmenler ve diğer halklar demokratik ulus anlayışını geliştirmek için birbirlerine mecburdurlar. Bu Suriye’nin tamamında demokratik ulus anlayışını geliştirmek için oldukça önemlidir. Minbic’te yürütülen mücadele, demokratik geleceğin inşası bakımından bizler için örnek teşkil etmektedir” ifadelerini kullandı.
 
MİNBİC'İN STRATEJİK ÖNEMİ
 
Minbic’in İŞİD’in gizli başkenti olduğunu ifade eden Müslim’in açıklamaları şöyle:

"Minbic gizli başkentti. DAİŞ’in her şeyi buradaydı. Çeteler için çok çok önemli bir merkezdi. DAİŞ’in Minbic’te oluşturduğu sistem Rakka’dan daha güçlüydü. Minbic DAİŞ’in eğitim yuvasıydı.

“Avrupa’dan gelen ve giden DAİŞ çeteleri Minbic’te eğitim görüyorlardı. Minbic’te yürütülen savaşta gizli şeyler ortaya çıktı. Onlarca ton patlayıcı, silah ve cephane bulundu. DAİŞ’in belinin kırıldığı bir noktadır. Öte yandan Minbic’in kurtuluşu Rojava için çok önemlidir.
 
"Bu güçlerin operasyona yönelik tepkileri, başlarda tutumları çok sertti. Fırat’ın doğusu çetelerden temizlendiğinde oluşturdukları hat da dağıldı. Minbic’e yönelik beklentileri var. Dolayısıyla başlatılan operasyona tepki göstermekte, karşı çıkmaktadırlar.

Fakat bu tepki ve tutumları sonuç vermedi, başarılı olmadı. Öte yandan Minbic ve Cerablus’un ev sahipleriymişler gibi karar vermeye çalışıyorlar. Oysa buranın yerli halkı birleşerek bir karar aldılar ve bir şeyler yapmak istiyorlar. Kimsenin bu duruma müdahale etme hakkı bulunmamaktadır.
 
“Güçleri ve tutumları sert olmasına rağmen, biz bu tehdit ve tepkilere aldırış etmedik. Bizim bir projemiz var. Bu proje insani bir projedir. Çünkü arkamızda bize destek veren halk ve tüm yapılar vardır. Ayrıca biz projemizin başarısından eminiz.
 
'HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI'
 
 “Zihniyet değişmeden özgür ve güzel bir yaşam da örülmez. Minbic’teki sorunlar son bulmak üzere. Bölgede yürütülen siyasi ve toplumsal çalışmaların istenilen düzeyde olması için herkesin üzerine düşeni yapacağına inanıyorum. Halkımızın da bize inanmasını, başarının bizim olacağını belirtmek istiyorum."