PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a yönelik açıklamalarını değerlendirdi.

Müslim, Erdoğan’ın ‘Suriye’nin bölünmesine’ dair amacının değişmediğini gösterdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’de düzenlenen harekatla ilgili olarak dile getirdiği "Devlet terörü estiren zalim Esed'in hükümdarlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın açıklamalarını Sputnik’e değerlendiren Müslim, “2011 yılından beri söylediklerini tekrarlıyor” dedi.
 
‘TÜRKİYE’NİN SURİYE MÜDAHALESİ, IŞİD’İN BAŞARISIZ OLMASININ ARDINDAN GELDİ’
 
Erdoğan’ın Suriye’deki çatışmanın başladığı 2011’den bu yana yaptığı açıklamaların farklılık göstermesinin ‘planlarının değişmediği’ anlamına geldiğini ifade eden PYD Eş Başkanı, “Erdoğan’ın müdahalesi IŞİD’in Suriye’yi bölmede başarısız olmasının ardından geldi, yani o Suriye’yi bölme planlarına sadık kalıyor” diye konuştu.
 
‘ERDOĞAN YÖNETİMDEYKEN ANKARA İLE MOSKOVA’NIN NORMALLEŞMESİ MÜMKÜN DEĞİL’
 
Suriye’yle ilgili Cumhurbaşkanı’ndan gelen açıklamaların ardından Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gidişatına dair de konuşan Müslim, iki ülkenin normalleşmesinin Erdoğan yönetimi altında olası olmadığını dile getirdi.
 
ERDOĞAN GERİ ADIM ATTIM
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fırat Kalkanı operasyonunu hedefi de herhangi bir ülke veya kişi değil sadece terör örgütleridir. Defalarca dile getirdiğimiz bu hususta kimsenin şüphesi olmasın. Söylediklerimizi de kimse başka yerlere çekmesin" diye konuştu.