Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 14 sanığın yargılandığı, kamuoyunda "İttihadiye olayları" olarak bilinen davanın 6. duruşması başkent Kahire'deki Polis Akademisi binasında başladı.

Alınan bilgiye göre, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik etmek" suçlamasıyla yargılanan Mursi ve diğer sanıklar, 6. duruşma için geniş güvenlik önlemleri altında Polis Akademisi'ne getirildi. Mursi'nin, mahkemeye, tutuklu bulunduğu Kahire'nin güneyindeki Tora Hapishanesi'nden helikopterle getirildiği ifade edildi.

Dava kapsamında Mursi ile 7 sanık duruşmalarda hazır bulunurken 7 sanık ise gıyaben yargılanıyor. Duruşmada, 2012 yılında cumhurbaşkanlığı sarayı önünde meydana gelen olaylarla ilgili, savcılığın önceki duruşmada delil olarak sunduğu video kayıtları ve fotoğraflara ilişkin uzman raporunun değerlendirilmesi bekleniyor.

Darbenin ardından hakkında 4 ayrı dava açılan Muhammed Mursi, "İtithadiye olayları" davası kapsamında ilk kez 4 Kasım'da hakim karşısına çıkmıştı. (Akşam)