Irak’taki Muhtar Ordusu adlı silahlı bir grup, Suudi Arabistan’a düzenlenen havan topu saldırısının sorumluluğunu üstlendi.

Rusya el-Yovm’un haberine göre Muhtar Ordusu, Suudi Arabistan’ın Irak’ı karıştırmaya devam etmesi halinde saldırılarını sürdüreceğini açıkladı.

21 Kasım’da Suudi Arabistan’ın Irak ve Kuveyt sınırı yakınlarındaki bir bölgeyi hedef alan havan topu saldırılarını üstlenen Muhtar Ordusu adlı silahlı grubun komutanı Vasık el-Batat, “Bu mermiler, Muhtar Ordusu’nun Suudi Arabistan hedeflerini vurabilecek yeterlilikte olduğuna dair bir uyarıdır. Suudiler, Irak’ın içini karıştırmaktan vazgeçmedikçe daha fazla saldırı beklemelidir. Bu birkaç havan mermisi sadece bir başlangıçtır” dedi.

Yakın Doğu Haber’e göre, Suudi Arabistan Sınır Muhafızları Sözcüsü Muhammed el-Gamedi, ülkenin doğusundaki el-Avca el-Cedid beldesi yakınlarındaki boş bir araziye 6 havan mermisi düştüğünü; ancak saldırıda herhangi bir can veya mal kaybı olmadığını açıklamıştı.

Suudi Arabistan mezhepçi politikalar izlemek ve radikal silahlı gruplara destek vererek çeşitli ülkelerin içişlerine müdahale etmekle suçlanıyor.