Fransız polisi, ülkenin güneybatısında 7 kişiyi öldüren Muhammed Merah'ın saldırılar sırasında çektiği video filmlerin El Cezire televizyonunun Paris bürosuna ulaştığını açıkladı. El Kaide ve çeşitli örgütler intihar saldırıları, bombalama ve suikastleri kameraya çekip internet üzerinden propagandasını yapmayı amaçlıyor.

 

Kur'an'dan ayetlerin yanı sıra çeşitli kliplerin montajından oluşan görüntüleri içeren bellek çubuğunun El Cezire televizyonu tarafından polise teslim edildiği belirtildi.

 

Le Parisien gazetesi, El Cezire televizyonuna gönderilen paketin postalanma tarihinin, polisin Merah'ın apartmanını kuşattığı 21 Mart olduğunu yazdı.

 

Reuters'ın haberine göre, soruşturma yetkilileri paketin postaya Salı gecesi Muhammed Merah tarafından mı, yoksa Çarşamba sabahı bir yardımcısı tarafından mı verildiğini saptamaya çalışıyor.

 

23 yaşındaki Cezayir asıllı Merah, geçen hafta 32 saat süren kuşatma ardından polisin düzenlediği baskın sırasında öldürülmüştü. Merah'ın 29 yaşındaki ağabeyi Abdülkadir Merah, cinayetlere ve hırsızlık olaylarına yardım ettiği ve terör eylemlerine karıştığı suçlamasıyla gözaltına alındı.

 

Abdülkadir Merah, hakkındaki suçlamaları reddetti; ama kardeşinin saldırılarda kullandığı mobiletin çalınması sırasında kendisiyle birlikte olduğunu söyledi. Abdülkadir Merah, kardeşinden gurur duyduğu şeklindeki yorumları da reddetti.

 

Muhammed Merah, kuşatma sırasında iki ayrı olayda 3 askeri öldürdüğünü, ardından da bir Yahudi okulunda üç çocuk ve bir öğretmeni öldürdüğünü itiraf etmiş; saldırıları videoya çektiğini söylemişti.

 

Muhammed Merah, polislere el-Kaide örgütünün üyesi olduğunu ve kullandığı silahları, düzenlediği çeşitli hırsızlık ve baskın olaylarında ele geçirdiği paraları kullanarak 20 bin euro'ya satın aldığını anlatmıştı.

 

Bu arada Muhammed Merah'ın babası, oğlunun Cezayir'de toprağa verileceğini açıkladı. Muhammed Binalil Merah, oğlunu canlı olarak ele geçirecekleri yerde öldürdükleri için, Fransız makamlarına karşı hukukî işleme başvuracağını belirtti. (bbctürkçe)