Suriye Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Velid Muallim, kendi toprakları üzerinde bir Türk askerinin bile kalmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın haberine göre Velid Muallim, Suriye Meclisi’nde düzenlenen oturumda bölgesel ve uluslararası gelişmeleri değerlendirdi.

Milletvekillerin sorularını da cevaplayan Muallim, Türkiye ordusunun Suriye’nin kuzeyinde bulunmasına ilişkin “kelimenin tam anlamıyla Suriye egemenliğine açık bir saldırı ve ihlaldir” dedi. Muallim “bu saldırıya karşı gerekli ve uygun karşılığın verileceğini” savundu.

Muallim, “Suriye’de mevcut tüm radikal terör örgütlerinin Erdoğan rejiminin istihbarat örgütünden talimat aldıklarını” iddia etti.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Velid Muallim, “Suriye ve halkına karşı terörü destekleyen devletlerin Halep’te Kaide örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesi, Nurettin Zenki Hareketi, Ahrar el Şam İslami Hareketi ve daha başka isimler altındaki terör çetelerini kurtarma çabaları çerçevesinde Halep’te Suriye ordusunun başarıları karşısında bir propaganda hamlesi başlattıklarını” savundu.

Muallim “Suriye’de teröre destekleriyle bilinen bir dizi devlet yetkililerinin Halep’in %2’sinden az bir alanda kalan terör çetelerini kurtarma endişesiyle dün gece boyunca uyuyamadıklarını” iddia ederken, BM Genel Kurulu’nun dün Halep konusunda düzenlediği oturumu "tam anlamıyla yalan dolan festivali” olarak nitelendirdi.

İsrail ve Suudi Arabistan rejimlerinin Halep halkı için endişeli olduklarını iddia etmelerinin ve BMGK’den bu konuda acil müdahale talep etmelerinin ironik olduğunu savunan Muallim; “Suriye ve halkına yönelik savaşı yürüten ve provoke edenlerin Suriye halkına özen gösterdiği iddiaları nifakın alası” ifadelerini kullandı.