Rusya'nın başkenti Moskova'daki Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) binası yakınlarında silahlı saldırı gerçekleşti.

Moskova'nın Lyublyanka bölgesinde Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Genel Merkez binası yakınlarında kimliği belirsiz kişinin ateş açtığı, saldırganın etkisiz hale getirildiği belirtildi.

FSB'den yapılan açıklamada, "Kimliği belirsiz kişi, Bolşaya Lyubyanka Caddesi-12 yakınında ateş açtı. Yaralılar var. Saldırgan etkisiz hale getirildi. Kimliğini tespit etmek için çalışmalar devam ediyor" dendi. 

FSB, saldırganın tek kişi olduğunu, FSB binasına girmediğini kaydetti. Rusya Sağlık Bakanlığı, iki FSB görevlisinin ağır yaralandığını bildirirken, FSB'den yapılan açıklamada bir görevlinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Rusya Soruşturma Komitesi, "kolluk görevlilerine saldırı" maddesinden soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, FSB Genel Merkezi yakınlarındaki silahlı saldırıyla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bilgi verildiğini belirtti.

Rus kanalı REN-TV, ölü sayısını 2 olarak verirken, Izvestiya ise sayının 3 olduğunu bildirdi. Saldırının 3 kişi tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

Medyada yer alan bazı haberlerde silah seslerinin FSB merkezinin resepsiyonunda başladığı daha sonra silahlı bir kişinin kaçarak bir binaya saklandığı bilgisi de yer alıyor. 

Saldırganların Kalaşnikof ya da Saiga silahlar kullandığı tahmin ediliyor.