Mısır’da ülke genelinde düzenlenen gösterilerde en az 50 kişi hayatını kaybetti. İslamcı gruplar gösterilerin devam edeceğini açıkladılar.

Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, olaylarda 268 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi liderlerinden Mısır İşçi Partisi lideri Mecdi Ahmed Hüseyin, Kahire'nin batısında yer alan Giza'da 24, Ramsis'te 10, Beni Suveyf'te 7, Süveyş'te 5, Minye'de 4, İsmailiye'de 1 kişinin öldüğünü açıkladı.

Mısır İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, Giza ve çevresinde halkı provoke ettiği ve bazı dükkanlara zarar verdiği gerekçesiyle 180, Kahire'nin Ramses, El Cela, Korniş caddeleri ile Fem El Haliç bölgesinde 243 olmak üzere 423 kişinin halkı arbedeye teşvik ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındıkları belirtildi.

Mısır Başbakanı Hazım Biblavi, milli beraberlik çağrısında bulunurken İslamcı gruplar gösterilerin devam edeceğini açıkladılar.

Öte yandan Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP), darbe karşıtlarının öldürülmesi konusunda uluslararası soruşturma başlatılmasını istedi. Partiden yapılan yazılı açıklamada, göstericilere şiddet uygulanması ve öldürülmelerinden Savunma Bakanı Abdulfettah El Sisi ile İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim sorumlu tutuldu. (DW Türkçe)