Mısır'da devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevine dönmesi için yürüyüş yapan göstericilerle, geçici hükümeti destekleyenler arasında çatışma çıktığı ve polisin göz yaşartıcı gazla müdahale ettiği belirtiliyor.

AFP haber ajansı, onlarca Mursi taraftarı din adamının Vakıflar Bakanlığı'na girmesinin polis tarafından engellendiği sırada, bölgede yaşayanlarla göstericiler arasında çatışma çıktığını belirtiyor.

Reuters muhabiriyse, birkaç bin kişinin katılımıyla İçişleri Bakanlığı'na yürüyen göstericilere, ordu darbesinin ardından oluşturulan geçici yönetimi destekleyenlerin taş ve şişe fırlattığını aktarıyor.

Muhabirin aktardığına göre, göstericilere "Teröristler!" diye bağıranların saldırısı üzerine kadın ve çocuklar olay yerinden kaçmaya başladı. İki kişinin göstericilere palalarla saldırdığı, Mursi taraftarlarının da taş atarak karşılık verdiği gelen haberler arasında. Göstericilerin dükkan camlarını kırdığı, polisin ise göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandığı belirtiliyor.

3 Temmuz'da devrilerek gözaltına alınan Mursi'nin üyesi olduğu Müslüman Kardeşler sözcülerinden Ferid İsmail, "Darbeye karşı devrimci eylemimiz devam edecek" diyerek, gösterilerin süreceği mesajını verdi.

Mursi yanlısı gösterilere yönelik müdahaleler sırasında şimdiye kadar 250 civarında kişi hayatını kaybetti.

Mursi'nin devrilmesine giden süreç, Haziran ayında Temerrüd hareketinin çağrısıyla milyonlarca kişinin Mursi'yi istifaya çağırmasıyla başlamıştı.

Bu arada, Müslüman Kardeşler liderlerinden Cihad el Haddad, Sünni Müslümanların en yüksek dini otoritesi olan El Ezher Üniversitesi yetkililerinin tıklayın arabuluculuk girişimi olduğunu doğruladı. Ancak El Haddad, üniversitenin başındaki Ahmed el Tayyib'in darbeyi desteklemesi nedeniyle arabulucu olamayacağını söyledi. (BBC Türkçe)