Muhaliflerin, Mısır devriminin yıl dönümünde askeri yönetime karşı kitlesel gösteri hazırlığında olduğu şu günlerde, yaklaşık 2 bin tutuklu aktivist hakkında af kararı çıktı.

KAHİRE- Mısır'da askeri yönetim, Mübarek devrildikten sonra tutuklanmış ve hüküm giymiş yaklaşık 2 bin kişi hakkında af kararı verdi.
Mısır'daki Al Nil televizyonu, Yüksek Askeri Konsey Başkanı Tantavi'nin, 1.959 hükümlü hakkında af kararı verdiğini duyurdu.
Serbest bırakılacak hükümlüler içerisinde uzun süredir açlık grevinde olan aktivist Michael Nabil de bulunuyor.
Muhalifler, Mübarek devrildikten sonra yönetimin halk üzerindeki baskısının arttığını savunuyor.
Şubat ayıdan beri, aktivistlerin aleyhinde askeri mahkemelerde 12 binden fazla dava açıldığı belirtiliyor.

TANTAVİ GERİ ADIM ATTI
Cuma günü Kahire'de, binlerce Mısırlı rejim muhalifi, Yüksek Askeri Konsey'in (SCAF) yönetimi terk etmesi talebiyle sokaklara çıkmıştı.
Af kararı ise, muhaliflerin, Mübarek'in devrildiği 25 Ocak tarihinde askeri yönetime karşı kitlesel bir protesto hazırlığı içinde olduğu günlerde geldi.
Kahire'de gerçekleşen eylemde muhalifler, Mübarek diktatörlüğünü deviren 18 günlük isyanın başlangıç yıldönümü olan 25 Ocak günü için kitlesel bir gösteri çağrısında bulunmuşlardı.

BOYKOT ORANI YÜZDE 46
Şubat ayında yönetime gelen SCAF, altı ay içerisinde iktidarı seçilmişlere devredeceğini beyan etmişti.
Mübarek'in devrilmesinin ardından yapılan ilk özgür seçimlerde SCAF'ın iktidarı sivil bir yönetime devretmemesi üzerine sol ve sosyalist örgütler seçimi boykot kararı almıştı.
Mısır'da üç turda yapılan seçimlerin resmi sonuçları dün açıklanmış, sol ve sosyalist güçlerin boykot ettiği seçimlere katılım oranı yüzde 54'te kalmıştı. (ETHA)