Mısır Cumhurbaşkanlığı, Mısır'daki dini azınlıklara ayrımcılık yapıldığı eleştirilerine ilişkin, ''Kıptiler ve Müslümanlar arasındaki ilişkilerin Mısır'ın içişleri olduğunu, yabancı ülkelerin bu konuya müdahil olmasının kabul edilemeyeceğini'' bildirdi.

 

Mısır Cumhurbaşkanı Sözcüsü Yasir Ali, Kahire'de düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanlığının kapısının herkese açık olduğunu, Mısır'daki kilise temsilcileriyle daima iletişim halinde olduklarını belirtti.

 

Mısır yönetiminin bu konudaki tutumunun açık olduğunu, ülkede herkese yasalar karşısında eşit davranıldığını kaydeden Ali, ''Mısır'da Müslüman veya Hristiyan hiçbir vatandaşa karşı ayrımcılık yok. Ülkedeki her türlü ayrımcılığın kaldırılması Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin programının bir parçası'' diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı'nın göreve geldikten sonra iki kez Mısır kiliselerinden temsilcileri kabul ettiğini hatırlatan Ali, ''Mısır'da Müslümanlar ve Hristiyanlar arasında sağlam bir ilişki var. Hepimiz bu ülkenin sahipleriyiz, aramızdaki ilişkilere başka ülkelerin karışması gerekmiyor'' ifadesini kullandı.

 

Hollanda, geçtiğimiz günlerde Mısır'da baskıya maruz kaldığını iddia ettiği Kıptilere sığınma hakkı için kapılarının açık olduğunu bildirmiş,  açıklama Mısır'da büyük tepki çekmişti.

 

Öte yandan Mısır'daki Kıpti Ortodoks Kilisesi Patriği Vekili Bishop Pachomius, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mursi'nin her zaman için sevilen birisi olduğunu ve kiliseyi ziyaret etmek için davete ihtiyacı olmadığını dile getirdi.

 

Ziyaretin zamanlamasının Cumhurbaşkanı'nın takdirinde olduğunu ifade eden Pachomius, ''Cumhurbaşkanı'nın kiliseyi bir an önce ziyaret etmesini temenni ediyoruz, zorlu görevinde başarılı olması ve ülkeyi kalkındırmayı başarabilmesi için dua ediyoruz'' diye konuştu. (Akşam)