Mısır'da, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) eski Başkanı Muhammed Baradey, geçici başbakan olarak görevlendirildi.

Askeri darbe sonrası geçici Cumhurbaşkanı olan Adli Mansur, Baradey'i hükümeti kurmakla görevlendirdi.

Öte yandan, ordunun yönetime el koymasının ardından protestolar devam ediyor. İskenderiye'de de binlerce kişi, Korneş Caddesi'nde yürüyüş yaparak Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi lehine sloganlar atıyor.

Ayrıca Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın siyasi uzantısı olan Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP), Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un çağrısıyla başlatılan ulusal diyalog görüşmelerine katılmayacağını açıkladı.

HAP Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Partimiz geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un çağrısıyla düzenlenen ulusal diyalog görüşmelerine katılmayacaktır" ifadelerine yer verildi.

HAP'ın, ordunun yönetime el koymasını hiçbir şekilde meşru göremeyeceğine dikkati çeken İbrahim, Mısırlıların seçilmiş cumhurbaşkanının Muhammed Mursi olduğunu ve bu nedenle görüşmelere katılmanın ordunun müdahalesini meşrulaştırmak anlamına geleceğini belirtti.

Geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Mısır'da geçiş sürecinin tartışıldığı ve gerek siyasi gerek dini kesimler ile gençlik hareketlerinin dahil olduğu ulusal diyalog görüşmelerine Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda devam ediyor. (ntvmsnbc)