Mısır Hava Kuvvetleri'ne ait askeri helikopterlerin, Şeyh Züveyd kentindeki bazı hedefleri bombaladığı belirtildi.

Görgü tanıkları, askeri helikopterlerin Gazze şeridiyle sınır olan Sina Yarımadası'ndaki Şeyh Züveyd kentinde "Silahlı gruplara ait olduğu" iddia edilen bazı hedefleri bombaladığını söyledi. Saldırıda helikopterlerin El-Mukataa ve El-Tevme köylerinin çevresine füze attığı ifade edildi.

TV KANALLARI KAPATILDI

Öte yandan, Mısır İdare Mahkemesi, "El-Cezire Mubaşir Mısır", "Yermuk", "Kudüs" ve "Ahrar 25" televizyon kanallarının yayınlarını durdurma kararı aldı.

Kahire İdari Mahkemesi, Katar televizyonu El Cezire’nin Mısır şubesi ile Müslüman Kardeşler’e bağlı Ahrar 25 kanalı başata olmak üzere dört televizyon kanalının kapatılmasına karar verdi.

Kahire İdari Mahkemesi El-Cezire ve Ahrar 25’in yanısıra İslamcı televizyon kanalı olarak sınıflandırılan El Kudüs ve El Yarmuk’un kapatılması talimatını verdi.

Ahrar 25 ile diğer birçok kanal yayını, Müslüman Kardeşler iktidarının 3 Temmuz’da askeri darbe ile devrilmesi ardından durdurulmuştu.

El Cezire televizyonu da kısa bir süre önce kendisine yönelik bir kampanya yürütüldüğünü, 3 Temmuz’dan bu yana bürolarında aramalar yapıldığını duyurmuştu.

Mısır’da El Cezire İngilizce servisine çalışan üç yabancı gazeteci Pazar günü sınırdışı edilmiş, El Cezire binasında aramalar yapılmış ve birçok materyale el konulmuştu.

Katar televizyonundan yapılan açıklamaya göre El Cezire’nin Arapça yayını muhabiri Abdullah El Şami ve kameraman Muhammed Bedir bir ayı aşkın bir süre boyunca tutuklu kaldı.

Mısır makamları ve yerel medya El Cezire’nin Muhammed Mursi’nin devrilmesi sonrasındaki kanlı olayları taraflı bir şekilde verdiği tepkisinde bulunuyor.

Pazartesi günü de Mısır adaleti tarafından İslamcı El Hafız televizyon kanalı hakkında, ulusal birliğe zarar verme ve Hristiyan topluma karşı nefrete teşvik etme suçlamasıyla nihai olarak kapatılması kararı verilmişti. Bu televizyondaki sunucular birçok kez Mısır’daki Hristiyan topluluk olan Koptların tepkisine yol açmıştı. (CNN, ANF)