Mısır'ın hapisteki eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in iki oğlu serbest bırakıldı. Yolsuzluk suçlamaları nedeniyle tutuklu yargılanan Cemal Mübarek ve Ala Mübarek mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Mübarek'in oğullarının avukatı Mısır'ın devlet haber ajansı MENA'ya yargılamaya tutuksuz olarak devam edileceğini söyledi. Cemal ve Ala Mübarek'in yanı sıra 4 sanık daha kamu fonlarından yaklaşık 17 milyon doları zimmetlerine geçirmekle suçlanıyor.

MÜBAREK'İN DE SERBEST KALMASI GÜNDEMDE

Mübarek kardeşler, ilk yargılamada suçlu bulunmuş ve 4'er yıl hapis cezasına çarptırılmışlardı. Ancak temyizde bir üst mahkeme kararı bozmuş ve yeniden yargılama kararı vermişti. Cemal ve Ala Mübarek'in avukatının başvurusu üzerine yeni yargılama süreci tutuksuz olarak gerçekleşecek.

Mısır'daki halk ayaklanmaları sonrası devrilen ve ilk seçimlerde iktidara gelen Müslüman Kardeşler çizgisindeki Muhammed Mursi döneminde hapis cezasına çarptırılan Hüsnü Mübarek'in de serbest kalması gündemde.

Hakkında verilen hapis cezalarının tümünde üst mahkemelerin kararları bozması ve yeniden yargılamaya hükmetmesi sonucunda Mübarek'in tutuksuz yargılanma talebinde bulunmaya hak kazandığı ifade ediliyor.