Müslüman Kardeşlerin "darbeye direnin" çağrısından sonra çatışmalarla sarsılan Mısır geceyi hareketli geçirdi. Mursi yanlılarıyla karşıtları sık sık karşı karşıya geldi.

6 EKİM KÖPRÜSÜ'NDE ÇATIŞMA

Mursi yandaşlarıyla karşıtlarının çatıştığı yerlerden biri de Tahrir Meydanı'na çıkan 6 Ekim Köprüsü oldu. Havai fişek ve taşların kullanıldığı çatışma saatlerce sürdü. Güvenlik güçlerinin zırhlı araçlarla köprüye çıkmasının ardından ortam sakinleşti.

İskenderiye ve Süveyş'te ise Mursi yanlıları ve karşıtları arasındaki çatışmalar gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.  Kahire dahil ülkenin çeşitli kentlerinde yaşanan çatışmalarda en az 30 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

KAHİRE DIŞINDA DA OLAYLAR VAR

Ülkenin diğer bölgelerinde de çatışmalar gece geç saatlere kadar devam etti.  İskenderiye'de 12 ölü 200'ün üzerinde yaralı bırakan çatışmalar sıcak görüntülere sahne oldu.

Göstericilerin bir kısmı havai fişek attı, diğerleri taşlarla karşılık verdi. Asker iki grubun arasına girdi, tampon bölge oluşturdu.

Camiler revir olarak kullanıldı.

EL-ARİŞ HAVAALANI'NA YAKIN BÖLGELER BOMBALANDI

Mısır'ın kuzeydoğusundaki Sina Yarımadası'nda da olaylar vardı. El ariş kentinde 5 polis memuru hayatını kaybetti. Sina'da iki güvenlik görevlisinin öldürülmesinin ardından, Mısır ordusuna ait helikopterler El-Ariş Havaalanı'na yakın bölgeleri bombaladı.Kalabalık bir grup namaz kılarken açılan ateş paniğe yol açtı.

Devlet televizyonu, Sina'da İsrail ve Gazze şeridi'ne komşu iki şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. Ancak ordu bu haberi yalanladı.

Bölgede perşembe günü askeri noktalara ateş açılmış 1 asker ölmüştü. Güneydeki Asyut şehrinde de taraflar çatıştı, 1 kişi hayatını kaybetti.

Süveyş'te de durum farklı değildi. Mursi yanlıları valilik binası önünde oturma eylemi yapmak istedi. Ancak mursi karşıtlarıyla aralarında çatışma çıktı.

Askerler çatışan iki grubun arasına girdi. Zaman zaman iki ateş arasında kaldı. Göz yaşartıcı bomba ve kurusıkı mermi kullandı. Çatışmalarda bir kişi hayatını kaybetti.