Mısır’da 25 Ocak Ayaklanması’nın dördüncü yıldönümünü anmak için düzenlenen eyleme saldıran kolluk kuvvetleri, Şeyma el-Sabağ adlı kadın eylemciyi katletti.

Mısır’ın başkenti Kahire’de, Hüsnü Mübarek’in devrildiği 25 Ocak Ayaklanması’nın dördüncü yıldönümü için, Sosyalist Halk İttifakı Partisi’nin dün (24 Ocak) düzenlediği eyleme saldıran kolluk kuvvetleri, Şeyma el-Sabağ adlı parti üyesini yakın mesafeden vurarak katletti.

Aswat Masriya’nın haberine göre, Kahire’deki eylem sırasında vurulan Sosyalist Halk İttifakı Partisi üyesi Şeyma el-Sabağ kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Polis yetkilileri ise ulu orta işlenen cinayeti reddederek herhangi bir yaralanma ve ölüm olayının gerçekleşmediğini iddia etti.

Eyleme saldıran kolluk kuvvetlerinin, Sosyalist Halk İttifakı Partisi Genel Sekreteri Talat Fehmi’nin de aralarında olduğu beş parti üyesini de tutukladığı belirtildi. Ancak bu tutuklamalar da güvenlik kaynakları tarafından reddedildi.

Olayla ilgili soruşturma açılırken Mısır Başbakanı İbrahim Mihlib'in, “bu hatayı kim işlediyse cezalandırılacak” dediği öğrenildi.


Polisin saldırısı öncesi (solda) Şeyma el-Sabağ (Fotoğraf: Mohamed Elra3y)

Parti, Talat Harb Meydanı’nda düzenlenen eylemde Hüsnü Mübarek’i deviren 18 günlük halk ayaklanmasının taleplerini yineliyordu.

Kaynak: Evrensel, Sendika.Org, Hürriyet