Biri Amerikan vatandaşı üç kişinin öldüğü Mısır’daki son şiddet olaylarının ardından dikkatler yarın Tahir Meydanı’nda düzenlenecek yeni gösterilere çevrildi.

İskenderiye dün gün boyu Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlıları ile karşıtları arasındaki çatışmalara sahne oldu. Amerikan Kültür Merkezi’nde çalışan 21 yaşındaki Amerikalı bir gencin olayları görüntülerken bıçaklanarak öldürüldüğü duyuruldu. Bir başka iddiaya göre Amerikalı’nın ölüm nedeni av tüfeğiyle açılan ateş.

Öte yandan Port Said limanında bir gazetecinin Mursi aleyhtarı göstericilerin üzerine parlayıcı madde atılması sırasında hayatını kaybetti.

İktidar karşıtı blok yarınki '30 haziran' mitinginde dev kalabalıkları toplamayı umuyor. Kendini isyan anlamına gelen Tamarrod Hareketi olarak adlandıran bir grup, Mursi’nin görevden ayrılmasını hedeflediğini açıkça ifade ediyor. 30 haziran ise Tahrir Devrimi’nin başlangıç gününü simgeliyor.

Dünden beri başkentin iki farklı merkezinde toplanan hasım kamplar arasında yeni olaylarının yaşanması büyük olasılık kabul ediliyor. Savunma Bakanı Fettah El-Sissi silahlı kuvvetlerin çıkabilecek olayları bastıracağı uyarısında bulundu. Mursi de kendisine karşı bir darbe teşebbüsüne izin verilmeyeceğini açıkladı.

Olaylar nedeniyle Amerikan diplomatik görevlileri ve ailelerinin bir bölümü şimdiden Mısır’dan ayrıldı. (euronews)