Minbic Askeri Meclisi’nin başlattığı Minbic’in IŞİD işgalinden kurtarılması operasyonu 24’üncü gününde devam ediyor.

Minbic’ın batı yakasındaki El-Şerîa kavşağında dün geceden itibaren Minbic Askeri Meclisi güçleri ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Yaşanan çatışmalar sonucunda Şerîa okulu IŞİD’den alındı.

Minbic Askeri Meclisi Şerîa kavşağına ulaşmasına ise yalnızca 50 metre kaldı. Çok sayıda IŞİD üyesinin yaşanan çatışmalarda öldürüldüğü belirtildi.

Öte yandan Minbic’in güney yakasında da şiddetli çatışmalar devam ediyor. Uluslararası koalisyona bağlı savaş uçakları IŞİD’in üst olarak kullandığı alanlara iki bombardıman gerçekleştirdi.

YOĞUN ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Minbic Askeri Meclisi güçleri ile IŞİD arasında Minbic değirmeni çevresinde yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Minbic’in doğusunda yer alan hayvan pazarı ve çevresinde dün gece itibaren şiddetli çatışmalar yaşanıyor. IŞİD’in çok sayıda kayıp verdiği bilgisi paylaşıldı.

6 SİVİL YAŞAMINI YİTİRDİ 

Diğer yandan IŞİD kentten çıkmak isteyen sivilleri hedef alıyor. Son olarak Şerîa ve El-Esediye bölgelerinden güvenli bölgeye ulaşanlar arasında yaralıların olduğu bildirildi. Minbic Askeri Meclisi güçleri yaralıları Kobani’deki hastaneye kaldırdı.

IŞİD’lilerin kentin giriş ve çıkışlarına mayın döşemesinin ardından 6 sivil yaşamını yitirirken, 25 kişinin de yaralandığı belirtildi. 

Kaynak: ANF