Minbic Askeri Meclisi güçlerinin, Minbic'i IŞİD işgalinden kurtarma operasyonu sürüyor.

Minbic Askeri Meclisi Genel Komutanlığı, Minbic'i Özgürleştirme Operasyonu'na ilişkin şehir merkezinde basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan Ebu Emced açıklamada şu ifadelere yer verdi:  

"Komutan Şehit Faysal Ebu Leyla Minbic Özgürlük Operasyonu’nda, büyük direnişimiz tüm hızıyla devam ediyor.   Güçlerimiz şimdiye kadar büyük kazanımlar elde etti. El-Kura El-Erdiyê dört yolu ve etrafındaki mahalleler kurtarıldı.

Böylece şehir merkezinin yüzde 90’lık kısmını çetelerden temizlemiş bulunuyoruz. Bu da çetelerin yaşam alanının çok küçük bir noktada daraldığı anlamına geliyor.  

DAİŞ çeteleri alanları daraldığı için, kendi kontrolündeki bölgelerde yaşayan sivilleri şehrin kuzeyinde konumlandırarak canlı kalkan olarak kullanıyor. Onların emirlerine göre hareket etmeyen sivilleri çeteler direkt katledilmekte"  

Ebû Emced, değerlendirmelerinin devamında, "Minbic Askeri Meclisi olarak insani, ahlaki ve ulusal bir sorumluluk duygusu ile çetelerin elindeki sivilleri tamamen kurtarana kadar tek bir çetenin bile kentten çıkmasına izin vermeyeceğiz. Çıkışlarına izin vermemiz için şartımız sivil ve tutuklu yurttaşların tamamını serbest bırakılmasıdır" dedi.

(Kaynak: Özgür Gündem)