Minbic Askeri Meclisi, Minbic’in doğu yakasında bulunan tüm köyleri IŞİD’den kurtardıklarını ve kenti çembere aldıklarını, ancak Minbic merkezindeki sivillerin can güvenliği için ağır ve dikkatli ilerlediklerini belirtti.

Minbic Askeri Meclisi, bir haftasını geride bırakan “Şehit Komutan Faysal Ebû Leyla” operasyonunun sonuçlarını, düzenlediği basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.

Minbic Askeri Meclisi Genel Komutanı Adnan Ebû Emced tarafından okunan açıklamada, Minbic ve kırsalının IŞİD’den temizlenmesi amacıyla başlatılan operasyonun başarıyla devam ettiği belirtildi.

Minbic Askeri Meclisi’nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

‘MİNBİC’İN DOĞUSUNDAKİ TÜM KÖYLER KURTARILDI’

“Operasyonumuzun birinci haftasında kente bağlı onlarca köy ve kasaba özgürleştirildi. Güçlerimiz kenti güney ve kuzeydoğu yakalarından çembere aldı. Çetelere lojistik ve güç takviyesinin yapıldığı yollar kesildi. Yine güçlerimiz Minbic-Cerabsul, Minbic-Rakka yollarını kontrolü altına aldı. Kentin doğu yakasındaki tüm köyler özgürleştirildi.

‘SİVİLLER İÇİN ÇOK DİKKATLİYİZ’

“Güçlerimiz Minbic merkezdeki çeteleri hedef alabilecek mesafeye ulaşmışlardır. Bu haliyle kentin artık özgürleştiğini belirtebiliriz. Ancak kentteki sivillerin can güvenlikleri için ağır adımlarla ve çok dikkatli ilerliyoruz.

“İnsani açıdan da, güçlerimiz köylerinde çetelerce kuşatılmış olan köylülere ulaşmayı başarmıştır. Güçlerimiz çete kuşatması altında bulunan sivilleri kurtararak, kontrolümüzde bulunan güvenli alanlara sevk etmiştir. Olağanüstü durumlar için oluşturulan meclise bağlı komite ve meclis de sivillerin temel gıda ve ilaç ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Güçlerimiz şimdiye kadar onlarca köyü mayın ve patlayıcılardan temizlemiş ve yurttaşların yaşam alanlarına güven içinde geri dönebilmeleri için gerekli güvenlik koşullarını oluşturmuştur.

‘OPERASYON DEVAM EDECEK’

“Minbic Askeri Meclisi olarak, Minbic ve çevresini çetelerden temizleyerek özgürleştirebileceğimizi, yine bu alanlarda halkımızın güvenliğini de teminat altına alabileceğimizi belirtiyor, operasyonumuzun bu amaç gerçekleşinceye kadar devam edeceğini duyuruyoruz.

DSG’YE TEŞEKKÜR

“Demokratik Suriye Güçleri (DSG / QSD)’ye güçlerimize verdikleri lojistik ve manevi desteklerinden dolayı, yine IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon güçlerine de verdikleri danışmanlık ve hava desteğinden ötürü teşekkür ediyoruz.

‘IŞİD KARARGAHLARINDAN UZAK DURUN’

“Minbic halkımızı IŞİD çetelerinin üslendiği alanlardan ve çete karargahlarından uzak durmaya ve güçlerimize yardımcı olup kolaylık sağlamaya, Minbic kent merkezi tümden çetelerden temizleyinceye kadar duyarlı davranmaya çağırıyoruz.”

Kaynak: ANHA