Minbic Askeri Meclisi, Minbic'i IŞİD işgalinden kurtarmak amacıyla başlatılan 'Şehit Komutan Faysal Ebu Leyla' Operasyonu’nda yaşanan son durum ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Minbic’i IŞİD işgalinden kurtarmada son aşamaya ulaşıldığı ve şimdiye kadar 170 bin sivilin kurtarıldığını belirtildi.

Meclis'in açıklaması şöyle:

170 BİN SİVİL KURTARILDI

“Şehit Komutan Faysal Ebu Leyla Operasyonu’nun başlangıcından bugüne kadar sivillerin savunması ve güvenliği üzerine yoğun çaba harcıyoruz. Özgürleştirdiğimiz her bölgede çeteler sivilleri rehin tutmuştu, buralardan siviller kurtarıldı ve savaşın olmadığı güvenli bölgelere sevki sağlandı. Minbic’in kent merkezi ve kırsalında mahsur kalmış yaklaşık 170 bin sivil, güçlerimiz tarafından kurtarılmıştır.

“DAIŞ (IŞİD), operasyonun başından itibaren sivilleri canlı kalkan olarak kullanmaktadır. Bizde sivillerin can güvenliğini önceliğimiz haline getirerek hareket ettik.

“Güçlerimiz, Minbic kent merkezinin büyük kısmını kontrolü altına aldıktan sonra, kuşatma altında kalan çeteler ahlaki değer ve hassasiyetimiz olan sivilleri kalkan olarak kullanıp, değerlerimizle oynamaya çalışmaktadır. Ellerinde tuttukları siviller, kurtarılmak için her gün bize çağrıda bulunuyor.

“Sivilleri koruma adına ahlaki bir görev olarak, sivillerin korunması ve can güvenliği adına çetelere 3 defa inisiyatif tanıdık. En son 5 gün önce ilan ettiğimiz inisiyatif çeteler tarafından yine reddedildi ve sivillere karşı öldürme, işkence gibi uygulamalarına devam ederek kadın ve çocukları kalkan olarak kullanıp arkalarına saklanmaya devam etti.

SON AŞAMAYA GEÇİLDİ

“Minbic Askeri Meclisi olarak kamuoyuna ifşa ediyoruz ki, çetelerin elinde rehin bulunan sivilleri kurtarmak adına askeri yöntemler dışında herhangi bir seçenek kalmamıştır. El-Sirib mahallesinde bulunan terör unsurlarına karşı, terörü bitirmek adına son hamlemizi yapacağız. Bu hamle Minbic özgürlüğünde son aşama olacaktır.”

Kaynak: ANHA