Kayak kazası sonrası tedavisi devam eden eski Formula 1 pilotu Michael Schumacher, Lozan Üniversitesi Hastanesi'nden taburcu edildi.

Eski Formula 1 şampiyonun tedavisi, Lozan şehrindeki evinde devam edecek. Schumacher'in tedavisi için evin içinde özel bir bölme oluşturulacak. Hastaneden yapılan açıklamada da bu gelişme doğrulandı.

Michael Schumacher'in menajeri Sabine Kehm, efsane pilotun sağlık durumunda iyileşme kaydedildiğini belirtip "Ancak önümüzde uzun ve zorlu bir yol var" dedi

Kehm, Schumacher'in ailesinin özel yaşamına saygı gösterilmeye devam edilmesini ve sağlık durumu hakkında spekülasyon yapılmamasını istedi.

Schumacher, 29 Aralık'ta Fransa'da kayak yaparken düşerek başını çarpmış ve komada tutulmaya başlamıştı. Doktorlar Fransa’da, Grenoble Üniversite Hastanesi'nde yatan Schumacher'i uyandırma sürecinin başladığını 30 Ocak'ta açıklamıştı. Efsane pilotun 16 Haziran'da komadan çıktığı belirtilmişti.

19 yıllık Formula 1 kariyerinde kazandığı 91 yarışla spor tarihinin efsaneleri arasında yer alan Schumacher, Benetton'da iki, Ferrari'de beş kez dünya şampiyonluğuna ulaşmıştı.