Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Moskova-NATO ilişkilerinin ‘yeni bir Soğuk Savaş seviyesine' ulaştığını söyledi.

Almanya'da düzenlenen 52. Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Medvedev, NATO'nun Rusya karşı takındığı politik tavrı ‘düşmanca' ve ‘kapalı' olarak nitelendirdi.

​‘2016'DA MIYIZ YOKSA 1962'DE Mİ?'

"Rusya-NATO ilişkileri ‘yeni bir Soğuk Savaş' seviyesine ulaştı" diyen Medvedev, "NATO, Rusya'nın NATO, Avrupa, ABD ve diğer ülkeler için temel tehdit olduğunda ısrar etmeyi sürdürüyor. Rusların nükleer savaş başlattığına dair korku filmleri çekiliyor. Bazen düşünüyorum: 2016'da mıyız yoksa 1962'de mi?" ifadelerini kullandı.

Bunların yanı sıra Medvedev, ülkesine karşı uygulanan ‘çevreleme doktrininin' çok tehlikeli olduğunu ve gerçek sorunların çözümlenmesini engellediğini söyledi:

​"Küresel sorunların çoğu bir gecede oluşmadı. Bu sorunlar Rusya tarafından da yaratılmadı. Ancak biz bu sorunları engellemeyi öğrenemedik. Bu nedenle bu sorunların nedenlerine değil, sonuçlarına odaklanıyoruz ya da gerçek kötülüklerle savaşmak yerine komşularımızı çevrelemekle uğraşıyoruz. Batı bugün bile Rusya'ya karşı çevreleme doktrini uyguluyor. Bu yaklaşımda şöyle bir sorun var: Böyle devam edilirse, dünya bundan 10 ya da 20 yıl sonra da aynı meseleleri konuşuyor olcak. Zira ‘Dünya Hilafeti'yle bu meseleleri tartışmak olanaksız."

​‘SİVİLLERİ BOMBALADIĞIMIZA DAİR HİÇBİR KANIT YOK’

Medvedev ayrıca, Rusya’nın Suriye’de sivilleri hedef aldığı yönündeki suçlamaları da reddetti: “Bu, doğru değil. Herkes bize böyle suçlamalar yöneltse de sivilleri bombaladığımıza dair hiçbir kanıt yok.”

Öte yandan Rusya’nın Suriye’de amacının terörle mücadele olduğunu ve ’gizli amaçlar’ peşinde olmadıklarını vurgulayan Medvedev, “Teröristlerin Rusya’ya sızma ihtimali var. (Suriye’de) yalnızca ulusal çıkarlarımızı korumaya çalışıyoruz” dedi.

‘RUSYA VE ABD’NİN GÜNLÜK DÜZEYDE İŞBİRLİĞİ YAPMASI SURİYE İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR’

Suriye’deki durumun normalleşebilmesi için Rusya ve ABD’nin düzenli olarak işbirliği içinde olması gerektiğini de vurgulayan Medvedev, bu işbirliğini ‘hayati’ olarak tanımladı.

‘KİMSEYİ KARA OPERASYONUYLA KORKUTMAYA GEREK YOK’

Bazı ülkelerin, Suriye’de kara operasyonu başlatmaya hazır olduklarına dair yaptığı açıklamalara da gönderme yapan Medvedev, “Kimseyi kara operasyonuyla korkutmaya gerek yok” ifadelerini kullandı.

(Kaynak:Sputnik)