Kürtlerin ‘Mam Celal’ yani ‘Celal Amca’ namıyla sevgi gösterdikleri Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi.

Dün gece beyin kanaması geçirdikten sonra hastaneye kaldırılan Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin son durumuna ilişkin doktorları açıklama yaptı. Talabani'nin sağlığının düzelmeye başladığını söyleyen doktorlar, kalp, böbrek ve damarların eskisi gibi çalıştığını bildirdiler.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Talabani'yi tedavi altına alan doktorlar bugün akşam saatlerinde basın toplantısı düzenlediler. Doktorlar adına konuşan Hani Musa, kanama geçiren damarların eskisi gibi çalıştığını söyledi.

Sağlık durumunun gittikçe düzelmeye başladığını belirten Musa, kalp, böbrek ve beyin damarlarında her hangi bir aksama olmadığını duyurdu. Musa son olarak Talabani için yarın İngiltere'den bir doktor grubun geleceğini bildirdi.

Basın toplantısında Irak Cumhurbaşkanlığı adına konuşan Nesir Ani ise Talabani'nin gerçekten durumunun iyi olduğunu belirterek, bugün dünya basınında çıkan "sağlık durumu tehlikede" şeklindeki haberlere ise tepki gösterdi.

Irak Cumhurbaşkanı ve YNK lideri Celal Talabani dün gece geçirdiği rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırılmıştı. Talabani’nin beyin kanaması geçirdiği öğrenilirken, Irak Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada Iraklı liderin dün gece Irak'taki siyasi krizin tarafları arasındaki "arabuluculuk çabalarından kaynaklanan yorgunluk ve bitkinlik" şikayetiyle hastaneye kaldırıldığı duyurulmuştu.

Talabani, son yıllarda bir çok kez sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Ağustos 2008’de ABD’de başarılı bir kalp ameliyatı geçirirken, bir yıl sonra Ürdün’deki bir hastanede tedavi altına alındı. Talabani ayrıca ABD ve Avrupa’da çeşitli sağlık sorunlarından dolayı tedavi gördü. Mart 2012’de ABD’de rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı.