Washington’da gerçekleştirilen Kadınlar Yürüyüşü’nde söyledikleri nedeniyle ünlü sanatçı Madonna hakkında soruşturma başlatıldı.

Sanatçı konuşmasında “Sinirliyim. Evet, Beyaz Saray’ı havaya uçurmayı düşündüm. Ancak bunun hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini biliyorum. Umutsuzluğa kapılmamalıyız. Şair W.H. Auden İkinci Dünya Savaşı’ndan hemen önce, ‘Ya birbirimizi seveceğiz ya da öleceğiz’ demişti. Ben sevmeyi seçiyorum. Siz de benimlemisiniz?” ifadelerini kullanmıştı.

‘Beyaz Saray’ı havaya uçurmayı düşündüm’ ifadesi nedeniyle, Gateway Pundit adlı siteye konuşan Gizli Servis sözcüsü, konuyla ilgili soruşturma yürütüleceğini ancak dava açılıp açılmayacağına başsavcılığın karar vereceğini söyledi.

‘AŞKIN DEVRİMİNİ YAPMAK İSTİYORUM’

Gazeteduvar'da yer alan habere göre ünlü sanatçı olayların ardından instagram hesabında yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

”Ben şiddet yanlısı bir insan değilim. Benim için insanların konuşmamın içindeki bir cümleyi acımasızca kullanmak yerine, söylediklerimin hepsini anlamaları önemlidir. Konuşmama ‘aşkın devrimini yapmak istiyorum’ cümlesiyle başladım. Başta kadınları olmak üzere herkesi cesaretlendirmeyi istedim.Umutsuzluğa düşmek yerine, birlik olursak olumlu değişiklikler yaratabileceğimizi söyledim. Daha sonra olaylara sevgiyle bakmak ya da nefretle bakmak hakkında konuştum. Bunlar benim hissettiklerimdi. Fakat tabiki şiddetin asla bir çözüm olmadığını biliyorum ve sevgi bizim bir değişiklik yaratmak için tek şansımızdır.”