Karabağ'da barışçıl çözüm bulunmasınu amaçlayan Minsk Grubu'nun eş başkanlarından Fransa, son gerilim konusunda Türkiye'yi eleştirdi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin krize ilişkin açıklamalarını 'düşüncesiz ve tehlikeli' olarak niteledi.

'KABUL EDİLEMEZ'

Türkiye'nin 'savaş yanlısı bir söylem kullanarak' Azerbaycan'ı Dağlık Karabağ'ı geri alması için cesaretlendirdiğini öne süren Macron, bunu 'kabul edilemez' diye tanımladı. Macron, Letonya'da düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye'nin [Azerbaycan yanlısı] siyasi açıklamalarını not ettim; bunların düşüncesiz ve tehlikeli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

'TÜRKİYE'NİN MÜDAHİL OLDUĞUNA BİR KANIT YOK'

Gazete Duvar'da yer alan habere göre Macron, Türkiye'nin çatışmalara doğrudan müdahil olduğu iddialarını da değerlendirdi. Fransa Cumhurbaşkanı, 'doğrudan Türk müdahalesine dair şu aşamada bir kanıt olmadığını' söyledi.

PUTİN VE TRUMP'LA GÖRÜŞECEK

Fransa Cumburbaşkanı'nın bugün Dağlık Karabağ konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump ile görüşeceği belirtiliyor.

Uluslararası hukuka göre Azerbaycan'a ait ve Ermenistan işgali altında olan, nüfusunun büyük çoğunluğunu Ermenilerin oluşturduğu Dağlık Karabağ'daki çatışmalar, pazar sabahı yeniden alevlenmişti. Azerbaycan ve Ermenistan, ilk ateşi açmakla diğer tarafı suçluyor. Taraflar şu ana dek yapılan ateşkes çağrılarını reddetmiş durumda.