İngiltere'nin başkenti Londra'da, Türkiye'deki Gezi Parkı protestolarına destek eylemi yapıldı.

Protestocular, ünlü sanat müzesi Tate Modern önünde düzenlenen eylemde "Diren Türkiye, Londra seninle" ve "Diren Gezi" dövizleri taşıdılar, Türkçe ve İngilizce sloganlar attılar.

"Amaçlarının İngiltere'nin dikkatini Taksim'e çekmek olduğunu" söyleyen ve "belli bir gruba bağlı olmadıklarını" belirten eylemciler, İngiltere Hükümeti'nin Türkiye'deki şiddeti kınaması çağrısında bulundu. Eylemciler bu amaçla başlattıkları imza kampanyasına destek istedi.

Davul, zurna tencere ve tava çalınan eyleme bazı İngilizlerin de destek verdiği görüldü.

Nikki Donovan adlı bir gösterici "10 yıl önce çok sevdiğim bir Türk arkadaşım ekonomik zorluklara dayanamayıp intihar etti. Toplumdaki sosyo-ekonomik ayrılıklar insanların canlarını yakıyor. Bugün canları yanan Türk arkadaşlarıma destek olmak için buradayım" dedi.

''DİREN HAMİLE''

Eylemde Türkiye'deki "direnHamile" gösterilerine de destek verildi.

TRT'deki iftar programına konuk olan bir avukatın 'hamile kadınların sokağa çıkmasının estetik olmadığı' yolundaki sözleri tepkilere neden olmuştu.

Gösteriye "hamile" olarak gelen Tuncay Gürhan adlı bir erkek eylemci, "Ben de anadan doğdum, bu eyleme katılarak bunu hissettirmek istedim" dedi. (BBC Türkçe)