Libya'da, İslamcı militanlar ülkenin en büyük petrol ihraç limanına sürat teknelerinden roket saldırısı düzenlendi. Ülkede dünden bu yana önemli petrol tesislerine düzenlenen saldırılarda 20'den fazla askerin öldüğü bildiriliyor.

Fransız Haber Ajansı (AFP)'ye göre Libyalı yetkililer, Libya Şafak Hareketi mensuplarının gece El Sidra Limanı'na yaklaşarak roket attıklarını, bir petrol tankının saldırıda alev aldığını söyledi.

Grubun amacının Libya'nın en büyük petrol ihraç limanını ele geçirmek olduğu söylenirken, Şafak Hareketi saldırının sorumluluğunu üstlenmedi.
Libya'da bölgenin yönetiminden sorumlu yetkililerden Ali El Hessi, "Sürat teknelerinden Ras Lanuf ve El Sidra terminallerine birçok roket atıldı ve bunlardan biri El Sidre Limanı'nın güneyindeki tanklardan birine isabet etti. Limanda yangın çıktı" dedi.

Yetkililer Libya askerlerinin botlardan üçünü vurduğunu, çatışmaların sonunda da militanların geri çekildiğini söyledi. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı da saldırı sırasında tesisin çalışmadığını, limanın çatışmalar nedeni ile haftalar öncesinden kapatıldığını bildirdi. (BBC Türkçe)