TRABLUS  - Libya'da çok sayıda kenti kontrol altına alan muhalifler, Kaddafi'nin de bulunduğu başkent Trablus'a 80 km uzaklıktaki Sabratah'ta. Sabratah kentine çok sayıda askerin konuşlandırıldığı bildirildi.

Libya'nın Quryna gazetesinin haberine göre, askerler, kentte güvenlik birimlerine ait hemen hemen tüm binaların tahrip edilmesi üzerine konuşlandırıldı.

Protestocular kentte güvenlik kuvvetlerine ait binaları, savcılık binasını ve devrimci komite binasını yakmış, Muammer Kaddafi'ye ait portreleri yırtmıştı. Sabratah, başkent Trablus'un 80 kilometre batısında bulunuyor. 

RESMİ RAKAMLARA GÖRE, 58'İ ASKER 300 KİŞİ ÖLDÜ
Libya makamlarının resmi açıklamasına göre, ülkedeki rejime karşı ayaklanmayla birlikte ortaya çıkan şiddet olaylarında 242 sivil ve 58 asker hayatını kaybetti.

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin bu gece yapacağı basın toplantısından önce açıklanan rakamlarda, şiddet olaylarında hayatını kaybedenlerin yarısına yakınının ayaklanmanın başladığı Bingazi'den olduğu belirtildi.

Bu arada, İtalyan haber ajansı Ansa'nın haberinde, Roma'da bu akşam yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında çeşitli senaryoların incelendiği ve Libya'dan 200 bin ila 300 bin göçmenin ülkeye gelmesinden endişe edildiği kaydedildi.

KADDAFİ BAKANINI MUHALEFETE KAPTIRDI

Libya İçişleri Bakanı Abdül Fatah Yunus, Muammer Kaddafi'nin liderliğini tanımadığını ve muhalefete katıldığını ilan etti.

El Cezire'nin haberine göre Yunus, ''17 Şubat Devrimi'ne katıldığını'' açıkladı.

Orduya da çağrıda bulunan Yunus, silahlı kuvvetlerin de halk ayaklanmasının yanında yer alması çağrısı yaptı ve ordunun, halkın ''meşru taleplerinin'' yerine getirilmesi yönünde çalışmasını istedi.