Libya'da Hafter güçlerinin başkent Trablus'u ele geçirmek için saldırıya geçmesinin ardından Misrata Belediye Meclisi şehri savunmak için seferberlik ilan etti.

Misrata Belediye Meclisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Misrata kenti, Hafter'e karşı tüm imkanlarını ve ağırlığını devletin tasarrufuna sunarak seferberlik ilan etmiştir" ifadesi kullanıldı.

Misrata kentinde OHAL Odası oluşturulduğu ve tüm imkan ve güçlerinin Hafter'in Trablus'a yönelik "belirleyici savaş" adını verdiği operasyona karşı kullanılacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca söz konusu OHAL Odası'nda Misrata Belediye Meclisi, askeri, güvenlik ve sivil kurumlardan üyelerin yanı sıra kentteki çeşitli STK'lardan ve iş adamlarından temsilcilerin bulunduğu vurgulandı.

Ülkenin doğusundaki silahlı güçlerin lideri General Halife Hafter, 12 Aralık'ta Trablus'a yönelik "Belirleyici Savaş" adıyla yeni bir saldırı emri vermiş ve "Trablus'un hürriyetine kavuşmasına 'sıfır saat' kaldı" açıklamasında bulunmuştu.

Hafter güçlerinin saldırısı üzerine UMH birlikleri Burkan el-Gadab Operasyonu'nu başlatmış, iki taraf arasındaki çatışmalar şiddetlenmişti.

Kaynak: Euronews