Roma'da İtalyan mevkidaşıyla görüşmesinde IŞİD'in Kuzey Kafkasya'yla ilgili bazı planları olduğunu söyleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Akdeniz Diyalogu Konferansı'ndaki konuşmasında da Türkiye-Suriye sınırının derhal kapatılması gerektiğini söyledi.

Roma'daki Akdeniz Diyaloğu Konferansı'nda konuşan Lavrov, uluslararası toplumun Suriye-Türkiye sınırının derhal kapatılmasına giderek daha fazla ikna olduğunu ifade etti.

'BİRİLERİNİN TERÖRİSTLERİ BESLEYEREK IŞİD'İN SUÇ ORTAĞI OLMASINA GÖZ YUMULMAMALI'

Lavrov, ''Uluslararası toplum, birilerinin teröristleri besleyerek IŞİD'in suç ortağı rolünü oynamasına göz yummamalı'' ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı, ''Terörle mücadelenin başarılı olabilmesi için ikili oyunlara, aşırılık yanlılarına destek verilmesine ve 24 Kasım'da terörle mücadele görevini gerçekleştirilen Rus bombardıman uçağının düşürüldüğü gün olduğu gibi teröristlerin korunmasına son verilmeli" diye konuştu.

Çabalarını genişletmek istediğini belirten Lavrov, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonu da 'potansiyel bir etkili partner' olarak gördüklerini söyledi. (Lavrov)