Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile IŞİD’in Rakka konusunda anlaştığını iddia etti.

Lavrov, "Duyduğum kadarıyla DSG, Savunma Bakanlığı, 'DSG'nin, IŞİD militanlarının Rakka'dan Palmira'ya yönüne doğru geçmesi için bir koridor temin edilmesi konusunda IŞİD ile anlaşma yaptığı' yönündeki açıklamasını reddetti. Ancak Rusya Savunma Bakanlığı, söz konusu bilgiyi teyit etti. Bu bilgi, güvenilir verilere dayanıyor. Dahası, söz konusu bilgi kamuoyuna yansıdıktan hemen sonra IŞİD militanları Rakka'dan çıkarak, Palmira'ya doğru hareket etti" dedi.

Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin elde edilen bilgi doğrultusunda Palmira'ya hareket eden IŞİD militanlarını vurduğunu ifade eden Lavrov, "IŞİD militanları Suriye'nin neresinde görülürse görülsün, adım atacağız. Gerek militanlar, gerek üsleri, gerekse de eğitim kampları meşru hedeflerdir" diye konuştu.

Lavrov, IŞİD konvoyunun Rakka'dan çıkmasının Suriye'de terörle mücadele eden taraflar arasında koordinasyon eksikliği olduğuna delil oluşturduğunu savundu. ABD'nin Rakka planını değiştirdiği ve kenti kuşatarak IŞİD militanlarının kurtulmasını engelleyeceğini söyleyen Lavrov, ABD'nin uygulamalarını 'izleyip göreceklerini' söyledi.

'KÜRTLER OLMADAN TERÖRLE MÜCADELE ETMEK İMKANSIZ'

Öte yandan Lavrov, Suriyeli Kürt siyasi temsilcilerinin Cenevre görüşmelerine davet edilmediğini de aktardı.

Kürtlerin sahada 'objektif bir güç' ve 'Suriye devletinin parçası' olmasına rağmen, bazı katılımcıların görüşmeleri engellemeye çalışması nedeniyle Kürtlere davet gönderilmediğini ifade eden Lavrov, "Kürtler olmadan terörle mücadele etmek ve Suriye'nin anayasal sistemini istişare etmek imkansız" dedi.

(Kaynak: Sputnik)