Rusya'da yayın yapan Perviy Kanal televizyonuna konuk olan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Nusra’ya karşı mücadele ettiğinin ciddi bir kanıtını göremediklerini belirtti.

Sputnik’in haberine göre; Rusya’nın Suriye’nin meşru hükümetinin davetiyle biri Hmeymim diğeri Tartus olmak üzere iki üsse ve tesisleri korumak için hava savunma sistemlerine sahip olduğuna dikkat çeken Lavrov, ABD’nin Suriye askeri havaalanlarına yönelik saldırılara ilişkin düşüncelerin tehlikeli olduğunu söyledi.

ABD’de birçok farklı grup olduğunu, bu nedenle genel stratejiyi gözlemleyemediklerinin altını çizen Lavrov, “IŞİD’e karşı hava saldırıları düzenleniyor. Üstelik bu saldırılar ancak Rusya’nın Suriye hükümetinin davetiyle bu ülkede çalışmaya başlamasıyla daha düzenli hale geldi. Sortilerin sıklığı ve verimliliği karşılaştırılamaz. ABD bombardıman uçakları sıkça mühimmatı kullanmadan İncirlik veya başka üsse dönüyor. Yani sorti sayısı artırılıyor ama etkinliği çok düşük. Bazı değerlendirmelere göre yüzde 15-20’den fazla değil” dedi.

Lavrov, “ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’ye, bu terörist örgütü koruma ve belli bir aşamada Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı devirmek için temel güç haline getirme yönünde gizli bir planın olup olmadığını sordum. Bunun böyle olmadığına ve bu örgüte karşı savaştıkları konusunda bana yemin etti” diye konuştu.