Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye-Suriye sınırındaki militan geçişlerinin ve kaçakçılık faaliyetlerinin engellenmesi için buraya uluslararası gözlemciler yerleştirilmesi gerektiğini belirtip, Batı'nın bu konuda Ankara'ya baskı yapmasını beklediklerini vurguladı.

Sputnik’in haberine göre, Japonya Dışişleri Bakanı Fumio Kişida'yla Tokyo'da yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye-Suriye sınırını 'delik' olarak niteledi.

"Bizim ve neredeyse herkesin verilerine göre, bu sınırdan militanlar geçiyor ve hava operasyonlarımızın ardından azalmış olsa da kaçakçılık faaliyetleri hala sürüyor" diyen Lavrov, şöyle devam etti: "Bu konuyu ABD de dahil olmak üzere tüm partnerlerimizle görüşüyoruz. Zira Türkiye ABD öncülüğündeki koalisyonun bir üyesi. ABD'li yetkililer de bize sınırdaki problemin kendilerini de endişelendirdiğini belirtip, bu problemi çözmek için Ankara'yla çalıştıklarını söylüyor."

ULUSLARARASI GÖZLEMCİLER 

Lavrov, "Türkiye'nin bu sınırın gerçekte nasıl göründüğünü gözlemlemeleri için topraklarını bağımsız uluslararası gözlemcileri davet etmesini tavsiye ediyorum. Bunun başka bir yolu yok. Zira sınırın Suriye tarafındaki bazı yerler IŞİD'in kontrolünde" diye de ekledi.

(Kaynak: Sputnik)