Suriye'nin kuzeyindeki Kürt güçlerinin, Rusya ile varılan bir anlaşma kapsamında, El Bab kasabasının doğusunda yer alan köyleri Suriye hükümetine devredeceği belirtildi.

Menbiç Askeri Meclisi yetkilisi Hıdar Menbiç, Menbiç'in batısının Suriye ordusuna devredileceğini söyledi.

ÖSO ve Demokratik Suriye Güçleri (DSG)  kaynaklarından edinilen bilgilere göre çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Menbiç'in batısı (El Bab'ın doğusu) Suriye ordusuna devredilecek.

TSK ve ÖSO ise sadece Menbiç'in kuzeyindeki Sacur bölgesinde olacak. Bu bölge (Sacur) sınır kabul edilecek.

'TÜRKİYE'NİN İŞGAL PLANLARINI BOŞA ÇIKARTMAK İÇİN BU BÖLGEYİ SURİYE ORDUSUNA DEVREDİYORUZ'

Menbiç Askeri Meclisi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Sivilleri savunmak ve onları savaşın olumsuz etkilerinden korumak, Menbiç'in güvenliğini sağlamak ve Türk ordusunun Suriye topraklarına yönelik işgal planlarını boşa çıkartmak, Suriye topraklarında yaşayan bütün halklar için önümüze koyduğumuz hedeflerimizdir. Menbiç Askeri Meclisi olarak bu hedeflerimizi gerçekleştirmek adına belirtiyoruz ki, Menbiç'in batısındaki güçlerimiz ile Türk ordusuna bağlı çeteler arasında bulunan köylerin yer aldığı hattın savunmasını, Rus yetkililerle yaptığımız ittifak gereği Suriye devleti güçlerine devretmiş bulunmaktayız."

'HANGİ KÖYLERİN DEVREDİLECEĞİ HENÜZ BELLİ DEĞİL'

Menbiç Askeri Meclisi yetkilisi Hıdar Menbiç de Sputnik'e yaptığı açıklamada "Menbiç Askeri Meclisi çatışmaların olmaması ve sivillerin zor durumda kalmaması için Menbiç'in batısını Suriye ordusuna devretti. Burası El Bab sınırları içerisinde yer alıyor ve Suriye ordusuna bağlı. Bundan dolayı bu bölge Suriye ordusuna bırakıldı. Herkes şu anda kendi yerinde. Hangi köylerin devredileceği henüz belli değildir. ÖSO ve Türk askerinin nerede kalacağı henüz belli değil" dedi.

Reuters'a göre, Suriye hükümetine devredilecek köyler, son günlerde Türkiye destekli muhalifler (ÖSO) ile Menbiç Askeri Konseyi arasında çatışmalara sahne oluyordu ve iki taraf arasında bir ayrılık hattı oluşturuyordu.