IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, ABD'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi'nden çekilmesinin bölge güvenliğini tehlikeye atacağını öne sürerek 'Irak’ın dost komşu ve uluslararası toplumun desteğine ihtiyacı var” dedi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, ayrıca uluslararası koalisyonun Irak’tan çekilmesi için henüz erken olduğunu belirtti.

Alman Bild sitesine demeç veren Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Irak ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi.

“Irak bir yol ayrımında” diyen Barzani, “Elbette Irak’ın yanlış bir yöne doğru gitmesi tehlikesi var. Hep birlikte Irak halkı için huzur, istikrar ve güvenlik sağlanması için çalışmayı umuyoruz” dedi.

Uluslararası Koalisyon’un Irak’tan çekilmesi konusuna değinen Barzani, “Biz IŞİD terörüne karşı savaşın bitmediği kanaatindeyiz. Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın daha önce olduğu gibi koalisyon güçlerinin desteğine ihtiyacı var” diye konuştu.

Neçirvan Barzani, “Uluslararası Koalisyon güçlerinin Kürdistan Bölgesi ve Irak’tan çekilmesi için henüz erken. Tehditler devam ediyor ve bunlar ciddi tehditler. Irak tek başına bu tehditleri bertaraf edemez. IŞİD sadece bölgenin değil, uluslararası toplumun güvenliği açısından da tehdit oluşturmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Neçirvan Barzani, ABD-İran gerginliğine ilişkin ise, “Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın savaş ve çekişmelerin çözüldüğü bir saha olmasını istemiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Barzani, “Şimdi Irak’a yardım için adım atma zamanı. Irak’ın dost komşu ve uluslararası toplumun desteğine ihtiyacı var” dedi.