ABD'nin Missouri eyaletinde 18 yaşında siyahi bir gencin polis tarafından vurulmasının ardından, ırkçı örgüt Ku Klux Klan, polis memuru David Wilson'ı kahraman ilan ederek ödüllendirmek için bağış topluyor

Ku Klux Klan örgütünün Missouri'deki kolu, silahsız siyahi genci vuran polis memuru için para ödülü vereceklerini, ödülün miktarını artırdıklarını belirtti.

Güney Yoksulluk Hukuk Merkezi'nin(SPLC) blogunda konuya ilişkin yayınlanan bir haberde; örgütün internet sitesi üzerinden Michael Brown'un "hiç de iyi bir çocuk olmadığı" yorumlarının eşlik ettiği bir propoganda yürüttüğü belirtildi.

Ku Klux Klan, aynı site üzerinden 10 dolar bağış talep ederek, toplanan bağışların "Zencilere karşı işlerini yapan polislere" verileceğini duyurdu.

SPLC, e-postalarına Ku Klux Klan tarafından gelen bir postada; "Bu haydutları vuran polisler için bir ödül fonu oluşturuyoruz" dendiğini söyledi.

Grup aynı e-postada "O -David Wilson- bir kahraman, ırklararası suçların %90'ının zenciler tarafından beyazlara karşın işlenmesine rağmen pek çok polis korkakça davranıyor, daha çok beyaz polise ihtiyacımız var" dedi. (SoL Portal)