Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, TSK'ye ait F16'ların düşürdüğü Rusya Su-24 uçağının pilotunun ölümü için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den özür dilediği belirtildi. 

Açıklama Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan geldi.

'ÖZÜR DİLERİM'

Peskov, "Devlet Başkanı Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rus savaş uçağının düşürülmesi nedeniyle yaşanan durumu düzeltmek istediğini söylediği mesajı aldı" dedi.

Peskov'un söylediğine göre, mesajında Rus pilotun ölümü nedeniyle taziye dileklerini ileten Erdoğan, 'Özür dilerim' cümlesini kullandı.

Erdoğan'ın özür mesajı, İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşması ve Rusya uçağının pilotunu öldürdüğü iddia edilen Alparslan Çelik'in tahliye edilmesi aynı güne denk geldi.

ANKARA CEPHESİ

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde bugün düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yönündeki temasların seyri konusundaki sorusunu şöyle yanıtlamıştı: "Bu yönde de güzel gelişmeler var. Yakında paylaşacağız."

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da bugün Bakanlar Kurulu Toplantısı devam ederken yaptığı açıklamada, "Rusya ile ilişkilerimizde yumuşama istikametinde atılan adımlarla, yumuşama trendinin hızlandığını görüyoruz. Rusya tarafından da ilişkilerin normalleşmesi için bir takım sinyaller geliyor" demişti.

Kaynak: Sputnik